9 augusti 2021
18:30

Gustafs GoIF U

Referat: Sunnansjö IK - Gustafs GoIF U

Säsongens första bortamatch blev en målrik historia i Sunnansjö. Redan efter 40 sekunder hade vi första avslutet när Edvin sköt ett långskott som seglade över.
I andra minuten slår motståndarna en lång boll på en snabb forward som kommer fri och stöter bollen vid stolproten förbi en utrusande Gustav. Trots en hög press från Sunnansjö så skapar vi två lägen i 4:e och 5:e minuten som bägge missas av William.
Sunnasjö lyckades i sjunde minuten med ytterligare en långboll på en forward som rundar Gustav och rullar in bollen i öppet mål. Det skulle bli värre än så för i minut 13 avslutar en ensam spelare mitt i straffområdet stenhårt 3-0 upp i nättaket. Vilket lag som helst skulle brutit ihop efter tre snabba mål i baken. Tur att Gustafs inte är vilket lag som helst.
I nittonde minuten får vi en frispark mitt på motståndarnas planhalva som William via målvakten fick i mål. 3-2 skulle komma endast två minuter senare då Jimmy frispelar William med en klockren passning som förvaltades väl. Gustafsspelarna hade nu repat mod och fortsatte pressa. I minut 26 fick vi en ny frispark några meter utanför straffområdet som William återigen fick in bakom målvakten och det var kvitterat. Hatten av för ett äkta hattrick!
De sista 20 minuterna av första halvlek såg Sunnansjö tröttkörda ut. Vi skapade flera lägen och i 33:e minuten frispelar Adam Jimmy som väggar med stolpen och rullar in ledningsmålet. I slutet av första gör Gustafs några byten för att få in pigga ben. På högerkanten kommer Måns in som med sin första bolltouch rundar sin back och slår ett välplacerat skott in i nätmaskorna bakom Sunnansjös målvakt. Matchuret står då på 38 minuter och det var det sista som hände i första halvleken.
Vi pratade i halvtid om att vi måste falla hem mer i backlinjen så vi inte släpper till ytor för motståndaranfallarna bakom backlinjen. En annan sak vi skulle försöka bli bättre på var variation i spelet så vi inte blev fast i korta passningar som lätt kunde brytas. Vi var beredda på en kraftig anstormning i början på andra och redan i minut 46 kommer motståndarna igenom med ett anfall som Gustav enkelt slår bort. I anfallet efter frispelar Jimmy William som gör 3-6. Minuten efter skjuter Edvin i ribban och returen hamnar hos Måns som spelar fram Ludde som gör 3-7. Lite omedvetet börjar vi redan backa hem och det straffar sig ofta. I 54:e minuten så nickar Sunnansjö en hörna som Gustav räddar och på den nya hörnan nickas 4-7 in. 5-7 kommer i minut 61 och det känns som det är långt kvar av matchen. Vi lyckas ta oss samman och skapar lägen, ofta på deras vänsterkant. I 63:e minuten kommer Adam fri men skjuter tätt över. Två minuter senare spelar Jimmy fri William som även han skjuter tätt över. Nerverna hamnade på utsidan när Sunnansjö även gjorde 6-7 och det då var 17 minuter kvar. En enorm press från Sunnansjö fortsätter och vi skapar endast en farlighet till i matchen. I 84:e minuten räddade motståndarmålvakten Williams friläge. Vi krigade på hela matchen ut och får ytterligare en skön trepoängare med oss i serien.
Redan på torsdag är det dags för match igen när det är kommunderby på hemmaplan!